"Nieuws"

<< Terug

> Australië
> Cousteau
> Duikers redden bier
> Nieuw record

 

 

 

 

 

 

 

 

6 DVD Box Cousteau
The Undersea World

Cousteau begon in de jaren vijftig met het filmen van zijn ontdekkingsreizen die letterlijk rond de wereld voerde. Op de DVD's staan diverse tv-series uit Cousteau zijn glorieuze jaren. De series zijn stuk voor stuk spannende expedities waarbij Cousteau en zijn team hun leven meer dan een keer op het spel zetten, allemaal in de naam van de wetenschap. Een goed voorbeeld daarvan is de serie van de Witte Haai. Deze serie laat zien hoe Jacques Cousteau en zijn team experimenten uitvoeren op haaien om uit te zoeken hoe ze reageren op de aanwezigheid van vreemden, hoe hun gedrag verandert in het donker en hoe de mens zich kan beschermen tegen haaien.

Jacques Yves Cousteau werd in 1910 geboren in Saint-André-de-Cubzac. Cousteau was van 1933 tot 1935 werkzaam op het schip de Primauget en trainde voor piloot van de Marine. Een auto ongeluk maakte een einde aan deze
beginnende carrière. Tijdens zijn revalidatie zwom Cousteau veel en probeerde voor de eerste keer het snorkelen uit. Dit was het begin van de ontelbare duiken die Cousteau nog in het diepe zou nemen.

Van de meer dan 115 films die Cousteau en zijn team geproduceerd hebben, zijn er talloze films beloond met een Emmy award, een Oscar en een Gouden Palm.
6 DVD's met elk een speelduur van ca. 90 minuten